Na úvodní stránku





Koncert Děti dětem pošestnácté

TAMeK

2013-02-13

Různé

Přečteno: 4476

Komentářů: 0


Již šestnáct let trvá tradice koncertu Děti dětem, pořádaného společně občanským sdružením Pionýr a Nadací Dětem 3. tisíciletí.


I tentokrát -- v sobotu 2. 2. 2013 v Kongresovém centru Praha byly děti hlavními postavami v hledišti i na jevišti. Tančily, zpívaly, hrály a také tleskaly a fandily -- sešlo se jich opět přes tisícovku.

Jednou se z reproduktorů ozývaly kytary a folkové písně, jindy pódium ožilo kostýmy tanečních skupin a na své si přišli i příznivci rockové hudby. Celým programem provázel nejen moderátor Jan Kovařík, který kulturní večer obohatil o notnou dávku vtipu, ale zpestřovala ho také vystoupení Divadélka Tyjátr inspirovaná mottem "Pionýr je dobrodružství na míru."
V závěru koncertu zvedlo diváky ze sedadel vystoupení Terezy Černochové. Shodou okolností uběhlo přesně deset let od koncertu, na kterém jako profesionální host vystupoval její otec Karel Černoch.


Část programu byla tradičně věnována předávání Putovních pohárů předsedy vlády České republiky za dlouhodobý přínos pro rozvoj práce replicas de relojes s dětmi v oblasti kultury. Pro rok 2013 jej z rukou 1. místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR PaedDr. Aleny Gajdůškové převzali: Pionýrská skupina Kamarádi cest Okříšky (hudba), Pionýrská skupina Brodek u Prostějova (rukodělné činnosti), Folklórní soubor Bystrouška Bílovice nad Svitavou (folk! lórní tance), Středisko volného času -- Domeček Hořovice (Dětská Porta), Středisko volného času TYMY Holešov (tanec).


Záštitu nad šestnáctým ročníkem koncertu Děti dětem přijali: Ing. Eva Bartoňová, státní tajemnice -- náměstkyně ministra školství, mládeže a tělovýchovy, PaedDr. Alena Gajdůšková, 1. místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR a předseda vlády ČR RNDr. Petr Nečas. Děkujeme!


Koncert Děti dětem je tradičním vyvrcholením a výběrem nejzajímavějších vystoupení Pionýrského Sedmikvítku -- otevřené kulturně-umělecké soutěže sdružení Pionýr, které se každoročně účastní několik tisíc dětí. Mezi soutěžními oblastmi (Hudba, Divadlo, Tanec, Dětská Porta, ProRock, Rukodělná činnost a výtvarné práce, Clona -- film, foto, video, Folklórní tanec, Literatura), si každý může najít tu svou, ve které se chce poměřit s vrstevníky.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024