Na úvodní stránku





Děti hrají dětem již sedmnáct let

TAMeK

2014-02-03

Volný čas

Přečteno: 4055

Komentářů: 0


Kde se v Kongresovém centru Praha vzala více než tisícovka dětí? Kdo už slyšel o koncertu Děti dětem, ten nejspíš tuší.


V sobotu 1. února, od 18 hodin, se tento tradiční koncert, pořádaný společně Pionýrem a Nadací Dětem 3. tisíciletí, konal už posedmnácté a jako obvykle bylo na co se koukat i co poslouchat. Zkrátka o zábavu bylo postaráno! Jak ale název napovídá, na tomto koncertu nejsou děti zdaleka jen v roli diváků -- patří jim i jeviště! A pro mnohé z nich je vystoupení před tolika diváky zcela ojedinělým zážitkem.

Program byl stejně pestrý, jako soutěž Pionýrský Sedmikvítek, ze které jsou vystupující vybíráni. Chvílemi pódiem vířily barevné kostýmy tanečníků, střídaly je písničky s kytarou, folklórní tanec či pořádný rockový rachot. Koncert uzavřel a přítomné děti pořádně rozhýbal výběr hitů českého i zahraničního popu a rocku v podání hudební skupiny Hamleti. Jejím členem je kromě Aleše Hámy, Hardyho Marzukiho a Jakuba Wehrenberga také Dalibor Gondík, který celým koncertem provázel jako moderátor.

 

Ke koncertu Děti dětem již od prvního ročníku nedílně patří i předávání Putovních pohárů předsedy vlády České republiky za dlouhodobý přínos pro rozvoj práce s dětmi v oblasti kultury. Pro rok 2014 jej z rukou ministra školství, mládeže a tělovýchovy Marcela Chládka převzali: Dům dětí a mládeže Děčín (hudba), Středisko volného času TYMY Holešov (rukodělné činnosti), Folklórní soubor Okřešánek Třebíč (folklórní tance), Dům dětí a mládeže Praha 7 (Dětská Porta), Pionýrská skupina Rokycany! -- Jih (tanec).


Záštitu nad sedmnáctým ročníkem koncertu Děti dětem přijali: předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka, místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR Alena Gajdůšková, předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Jan Hamáček a ministr školství, mládeže a tělovýchovy předchozí vlády Dalibor Štys.


Koncert Děti dětem je tradičním vyvrcholením a výběrem nejzajímavějších vystoupení Pionýrského Sedmikvítku -- otevřené kulturně-umělecké soutěže sdružení Pionýr, které se každoročně účastní několik tisíc dětí. Mezi soutěžními oblastmi (Hudba, Divadlo, Tanec, Dětská Porta, ProRock, Rukodělná činnost a výtvarné práce, Clona -- film, foto, video, Folklórní tanec, Literatura), si každý může najít tu svou, ve které se chce poměřit s vrstevníky.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
29.03.2024