Na úvodní stránku





Kompletní nahrávky příběhů Spejbla a Hurvínka

TAMeK

2015-03-07

Kultura

Přečteno: 3712

Komentářů: 0


Vybíráme pro vás z digitálního servisu Supraphonline.cz - tip pro rodiče.


Populární dětská postava Hurvínek je synem Josefa Spejbla. Loutku vytvořil řezbář Gustav Nosek a hlas jí propůjčil nejprve Josef Skupa, poté Miloš Kirschner a po jeho smrti jej mluví Martin Klásek. Digitální servis Supraphonline.cz nabízí kompletní nahrávky Hurvínkových příběhu od roku 1960 až po ty nejnovější. Nakupování v obchodě Supraphonline.cz je možné po předchozí registraci na základě platné e-mailové adresy, přihlásit se lze rovněž prostřednictvím účtu registrovaného u Facebooku či Googlu. Příjemným bonusem je výběr z mnoha platebních způsobů.

Hurvínek a drak

Humornou parafrázi Františka Nepila na klasickou "dračí" pohádku natočil Miloš Kirschner (Spejbl, Hurvínek) ve spolupráci s předními herci své doby před dvaceti lety. Snímek, který tehdy patřil k nejoblíbenějším, neztratil ani dnes nic ze své přitažlivosti, což jistě ocení další generace malých posluchačů.

Celková stopáž 45:03, cena stažení: 99 Kč

Klasický Spejbl a Hurvínek Josefa Skupy

Proslulé loutky Spejbla a Hurvínka vznikly v roce 1920 (Spejbl) a 1926 (Hurvínek). Život jim vdechl a jejich charakter určil divadelní nadšenec Josef Skupa (1892-1957). Spejblovi přiřkl roli nespokojeného bručouna a popleteného poučovatele svého prostořekého syna Hurvínka. Mluvil obě postavy tak, že plynule přecházel z basu otcova do fistulky synka. Dialogy obou protagonistů postavil na principu zaskočeného učitele, maskujícího svou nedotknutelnost rodičovskou autoritou a důsledně zvídavého žáka. Jeho loutkové postavičky si záhy získaly obrovskou popularitu a rozhovory obou hrdinů byly nahrávány na gramofonové desky, které jejich slávu dále šířily. Komplet pěti CD obsahuje maximum dostupných zvukových nahrávek scének a výstupů Josefa Skupy pořízených firmou His Master's Voice, dále pak Ultraphonem, Supraphonem, záznamů z archivu Českého rozhlasu a z pozůstalosti tvůrce. Komplet je určen nejen znalcům, nadšencům, sběratelům, fandům, ale i nováčkům mezi obdivovateli díla Josefa Skupy, s výpravným bookletem, mapujícím dílo tohoto světoznámého loutkáře. Hold velkému iniciátorovi postaviček Spejbla a Hurvínka.

Celková stopáž 5:51:38, cena stažení: 339 Kč

To nejlepší se Spejblem a Hurvínkem

V letošním roce oslaví Divadlo S+H 80 let své profesionální činnosti, k tomu se přidá pan Spejbl jako čerstvý devadesátník a pozadu nezůstane Mánička (ač by jí to nikdo nehádal, bude jí osmdesát) a také stejně starý Žeryk. Zároveň se soubor vrací do svého domovského divadla v Dejvické ulici po jeho více než roční rekonstrukci. K těmto výročím připravil Supraphon ve spolupráci s vedením divadla tento komplet, na němž se představují všichni tři principálové od vzniku souboru po současnost, interpreti slavné dvojice Spejbla a Hurvínka. Na prvním CD uslyšíte zakladatele divadla Josefa Skupu, dále Miloše Kirschnera a současného šéfa uměleckého souboru Martina Kláska ve vybraných scénkách a výstupech (Kirschnerovi a Kláskovi sekunduje ředitelka divadla, dlouholetá interpretka Máničky a paní Kateřiny Helena Štáchová), další 3 alba jsou věnována posluchačsky nejúspěšnějším titulům. Divadlo Spejbla a Hurvínka ve výběru toho nejlepšího - pro Vás!

Celková stopáž 4:33:34, cena stažení: 199 Kč


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
29.03.2024