Na úvodní stránku





Různé


Poslanci podpořili zákon zakazující kožešinové farmy

Poslanci dnes v 1. čtení podpořili novelu zákona na ochranu zvířat proti týrání, která navrhuje zcela zakázat chov tzv. kožešinových zvířat v ČR. Pro podporu zákona hlasovalo 67 poslanců, proti bylo 57, 21 se zdrželo. Hlasování dnes proběhlo po bouřlivé debatě, která byla přerušena v úterý večer.

TAMeK

16.11.2016

Různé

Přečteno: 3410

Komentářů: 0


Prohlášení Hnutí za Přímou Demokracii k výzvě Týdny občanského neklidu

Hnutí za Přímou Demokracii (HzPD) vydalo v pátek 4.11.2016 tiskové prohlášení k výzvě Týdny občanského neklidu.

TAMeK

09.11.2016

Různé

Přečteno: 3401

Komentářů: 0


Závěr mezinárodního semináře v Poslanecké sněmovně: Kožešinové farmy nelze uzpůsobit pro zvířata

Na mezinárodním semináři v Poslanecké sněmovně se dnes sešli odborníci na problematiku tzv. kožešinových zvířat, aby české odborné veřejnosti předali zkušenosti ze svých zemí, které kožešinové farmy již zakázaly. Výsledek semináře je jednoznačný: kožešinová zvířata na farmách nelze domestikovat, a tudíž zde pro ně nelze ani vytvořit vhodné podmínky.

TAMeK

07.11.2016

Různé

Přečteno: 3316

Komentářů: 0


Světové organizace na ochranu zvířat apelují na českou politickou reprezentaci, aby přijala zákon rušící kožešinové farmy

Předseda výboru pro životní prostředí Robin Böhnisch a předseda zemědělského výboru Jaroslav Faltýnek obdrželi otevřený dopis od Aliance za módu bez kožešin (Fur Free Alliance), mezinárodní koalice sdružující 39 organizací na ochranu zvířat, které zastupují miliony příznivců po celém světě. Podle ochránců zvířat by se Česká republika měla připojit k Evropě, pro kterou je důležité welfare zvířat, a přijmout navrhovanou změnu zákona, jež ukončí krutou praxi chovu kožešinových zvířat.

TAMeK

02.11.2016

Různé

Přečteno: 3520

Komentářů: 0


Praha přivítá světové odborníky na problematiku tzv. kožešinových zvířat

Ve čtvrtek 20. 10. 2016 se v Poslanecké sněmovně od 9:30 hodin uskuteční mezinárodní seminář k novele zákona na ochranu zvířat proti týrání, která navrhuje zákaz chovu tzv. kožešinových zvířat v ČR. Akce probíhá pod záštitou hlavního předkladatele novely Robina Böhnische. Na semináři vystoupí odborníci na danou problematiku z řad politiků a vědců, jako je například celosvětově uznávaný odborník na etologii lišek pan profesor Stephen Harris.

TAMeK

21.10.2016

Různé

Přečteno: 3365

Komentářů: 0



Legendy rapu a hardcore odmítají kožešinové farmy

Vladimir 518, Repelent SS, Skywalker či Presento, to je unikátní spojení hardcore a hiphopové scény v boji za zákaz chovu tzv. kožešinových zvířat na území České republiky.

TAMeK

29.07.2016

Různé

Přečteno: 3551

Komentářů: 0


Zdravá pionýrská krev

Světový den dárců krve je každoročně 14. června. Nabízí se tak řada možností, jak si tento významný den připomenout.

TAMeK

22.06.2016

Různé

Přečteno: 3560

Komentářů: 0


Celé Česko čte dětem® deset let motivuje a inspiruje děti i dospělé ke společnému čtení

Unikátní celostátní kampaň Celé Česko čte dětem letos slaví desáté výročí založení. Stovky tisíc nadšených dětí i dospělých, více než 3 000 participujících organizací, nespočet společných zážitků nad knihou… Stručná rekapitulace deseti let existence nejlépe dokládá mimořádný rozsah a význam kampaně Celé Česko čte dětem. Ve znamení desetiletí se odehrává celý ročník 2016.

TAMeK

27.04.2016

Různé

Přečteno: 3641

Komentářů: 0


Ukliď skládku, vyhraj kameru! Ukliďme svět, ukliďme Česko vyhlašuje fotosoutěž

Ukliďme svět, ukliďme Česko ve spolupráci s firmou Canon vyhlašují soutěž fotografií pořízených během jarní fáze dobrovolnických úklidů černých skládek a nepořádku. Nově je možné do soutěže přihlásit i video z akce. Na výherce čeká fotoaparát, tiskárna nebo videokamera.

TAMeK

31.03.2016

Různé

Přečteno: 3504

Komentářů: 0


Pomozte na Katalyzátoru uspořádat 3. ročník Běhu s batohem a odstartovat tréninky dospělosti pro děti z dětských domovů

Batoh jako symbol handicapu, s nímž vstupují děti z dětských domovů do samostatného života.

TAMeK

29.03.2016

Různé

Přečteno: 3492

Komentářů: 0



Dětský čin roku hledá hrdiny školou povinné

Právě odstartoval již dvanáctý ročník chvályhodného projektu Dětský čin roku. Společnost Whirlpool ČR, která je jeho hlavním organizátorem, tak oceňuje hrdinské a dobrosrdečné skutky dětí. Dětský čin roku každoročně podporují VIP patroni jednotlivých soutěžních kategorií. Letos jsou mezi nimi například Jan Révai, Jitka Čvančarová, Aleš Háma či paralympionik Jiří Ježek. Záštitu nad projektem převzalo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky a Magistrát hl. m. Prahy. Soutěžní příběhy o dobrých skutcích mohou děti přihlásit do Dětského činu roku online, osobně na některé z partnerských akcí nebo zaslat poštou až do 30. září 2016.

TAMeK

28.03.2016

Různé

Přečteno: 3577

Komentářů: 0


Počítadlo úklidů ukazuje měsíc před akcí číslo 1 000

Do vypuknutí celorepublikové úklidové akce Ukliďme svět, ukliďme Česko zbývá přesně měsíc. Generálním partnerem úklidů v roce 2016 se stal Nadační fond Veolia. Do úklidu se zapojí i dětské domovy. Mezitím již probíhají první úklidy české přírody.

TAMeK

25.03.2016

Různé

Přečteno: 3561

Komentářů: 0


Návrhy studentů designu na přebalovací pult pro Fiat 500X jsou na světě

Jak přebalit dítě v autě – pohodlně, rychle a bezpečně? Odpověď na otázku, kterou si často kladou snad všichni rodiče, hledá Projekt XChange.

TAMeK

14.03.2016

Různé

Přečteno: 3644

Komentářů: 0


Na kávu i s kočárkem - vyhledávaný Dětský svět v OC Forum Ústí nad Labem láká rodiny ze širokého okolí

Dvě tři hodiny jen pro sebe. Pro maminky i tatínky jedna z největších odměn, ale mnohdy také pracovní nutnost. Přes rok jim v tom pomáhá oáza bezstarostného hraní, zábavy i zvídání pro děti v OC Forum Ústí nad Labem. Služeb Dětského světa využívá stále více rodičů i prarodičů - potvrzuje se tím trend ze západní Evropy, kdy řada rodičů využívá podobných služeb, aby získala cenný prostor pro práci nebo obchodní schůzky. Anebo pro nákupy či zábavu. I díky tomu se do ústeckého obchodního centra Forum sjíždějí zájemci ze širokého okolí.

TAMeK

04.03.2016

Různé

Přečteno: 3644

Komentářů: 0


Svoboda zvířat spustila petici za zákaz chovu a využívání volně žijících zvířat v cirkusech

Organizace Svoboda zvířat spustila petici za zákaz chovu a využívání volně žijících (divokých) zvířat v českých cirkusech. Chce tak v rámci kampaně Cirkusy bez zvířat, kterou už vede několik let, požádat veřejnost, aby podpořila změnu zákona na ochranu zvířat. Ta by měla vést k zákazu chovu a drezury těch druhů zvířat, která trpí v cirkusech nejvíce.

TAMeK

03.03.2016

Různé

Přečteno: 3485

Komentářů: 0


<<< Předchozí | [1] | [2] | [3] | [4] | [5] | [6] | [7] | [8] | [9] | [10] | Následující >>>


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024