Na úvodní stránku





Primaportál konečně spuštěn

Martin Fencl

2013-06-12

Internet

Přečteno: 4908

Komentářů: 0


Primaportál byl připravován už někdy od roku 2007. Už to vypadalo, že se ho nedočkáme. V těchto dnech ale spatřil světlo českého Intenetu.


Primaportál provozuje Miloslav Fuček ve spolupráci s Informačním centrem oddílů a klubů. Jako první sekce byl spuštěn hodně dávno Primamagazín. První zmínky o něm lze dohledat z srpna 2007. Primamagazín ale začal fungovat pod názvem Můjmagazín ještě dříve. V té době vznikal společně s portálem Můjkontakt.

 

Primportál

V roce 2007 začaly přípravy nebo spíše studie Primaportálu a Primakamaráda. K nim byly naplánovány i jednotlivé sekce. Jak jsem již zmínil, Primamagazín fungoval v té době jako Můj magazín. A dále byla spuštěna Primaseznamka, která převzala starší klientelu z Dětské seznamky.

 

Při problémech s webhostingem a stěhování na Savanu Primaseznamka zanikla. Stěhovaly se a zůstaly zachovány pouze hlavní nejdůležitější projekty. Zanikl i Můjmagazín, které byl 22. 12. 2011 obnoven jako Primamagazín a vznikl na úplně novém redakčním systému, na kterém funguje nyní.

 

I Primaportál měl vypadat původně úplně jinak, než vypadá dnes. Koncepce se poněkud změnila a dostaly se do něj sekce, které měly být původně v Primakamarádu. To vše už dnes poznáte pouze podle grafiky. Primaportál je v současné době rozcestníkem mezi všemi svými sekcemi, které současně fungují jako samosttané portály. Sdílejí ale společnou databázi, takže zaregistrujete-li se na kterémkoli z těchto portálů, jste automazticky registrováni ve všech jeho sekcích.

 

Protože Primaportál má deset sekcí, z nichž ještě všechny nejsou hotovy, rozhodl jsem se, že jje nepředstavím v jediném článku, který by byl hodně dlouhý, ale udělám z toho seriál.

 

Dnes jsme se tedy seznámili se samotným rozcestníkovým serverem Primaportál. Ten, mimo toho, že funguje jako rozcestník, bude mít i přihlašovací část, v níž si budete nastavovat své osobní rozhraní. Jdou zde nastavit některé funkce, které v jednotlivých sekcích nenastavíte. Můžete s ezde i registrovat, což jde ale ve většině sekcí, v nichž je potřebné přihlášení.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024