Na úvodní stránku





Kalendář 2014 – Pomáháme pomáhat

TAMeK

2013-10-16

Různé

Přečteno: 4165

Komentářů: 0


V úterý, 8. října 2013, se v Galerii U Kunštátů uskutečnil křest pátého pokračování kalendáře Nadačního fondu MATHILDA na podporu chovu a výchovy štěňat vodicích psů a na pomoc nevidomým, tentokrát pod názvem Pomáháme pomáhat 2014.


Hlavní myšlenkou NF Mathilda, jemuž propůjčila své jméno paní hraběnka Mathilda Nostitzová, je podpora organizací a projektů, které smysluplně pomáhají našim nevidomým spoluobčanům. Spojuje dohromady ty, kteří pomoc potřebují s těmi, kteří pomáhat mohou a chtějí.

Proto jsme se rozhodli vydat kalendář i pro rok 2014. Velký dík patří panu Antonínovi Malému, který významné osobnosti nafotil. Pro rok 2014 to jsou: Jan Révai, Bob Klepl, Pavel Liška, Ondřej Vetchý, Petra Černocká, Jan Rosák, Václav Noid Bárta, Zuzana Stivínová, Marek Vašut, Mathilda Nostitzová, Martin Písařík a Eliška Balzerová.
Nadační fond Mathilda hledá cesty, jak vytvořit dostatečné finanční zázemí pro rozvoj služeb pomáhajících člověku zrakově postiženému. Proto patří veliký dík všem osobnostem, které jsou součástí kalendářů. Díky za pochopení a ochotu vstoupit na jejich stránky a pomoci tím mnohým nevidomým a slabozrakým.

Poděkování patří Porsche Česká republika s.r.o. za financování výroby kalendáře, Porsche Praha-Smíchov za zapůjčení automobilů a Draftfcb s.r.o za grafické zpracování a podporu.

Výtěžek z prodeje jednoho kalendáře odpovídá nákladům na jeden týden výchovy jednoho štěněte.

„Pomoc není otázkou peněz, ale srdce.“ říká paní hraběnka Mathilda Nostitzová, patronka nadačního fondu, která již přes 20 let pomáhá nevidomým. Za tu dobu uspořádala řadu významných společenských událostí, získala řadu ocenění a přispěla sama i značnou finanční částkou na aktivity, které se týkají pomoci lidem se zrakovým postižením. Pomáhat může každý v rámci svých možností. Třeba tak, jako to dělala babička i maminka paní hraběnky Nostitzové – chodily předčítat nevidomým. Stálo je to jen trochu času. I proto se paní hraběnka rozhodla, že se více zaměří na konkrétní projekty, které pomohou zrakově postiaženým lidem. Svoje jméno propůjčila a svoje aktivity realizuje v Nadačním fondu Mathilda.

Kalendář je možné objednat na www.mathilda.cz na dobírku a nebo od 7. do 19. října v nákupním centru Europark Štěrboholy.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024