Na úvodní stránku





Pod Akcí příroda vysázeli dobrovolníci na podzim více než 130 stromů

TAMeK

2013-12-04

Různé

Přečteno: 4073

Komentářů: 0


Lidé z Akce příroda - programu Hnutí Brontosaurus - uspořádali na podzim čtyři víkendové akce, během kterých se sázely mladé stromy. Dohromady se akcí zúčastnilo téměř 60 dobrovolníků a dobrovolnic, díky nimž roste v Česku o 130 stromů víc.


V zaniklé osadě Zastávka v Jeseníkách přibyly původní odrůdy jabloní a hrušní. Ve Křtinách vytvořili brontosauři městskou alej ovocných stromů. U obce Solnice v Orlických horách se dobrovolníci Akce příroda zapojili do výsadby aleje u cesty a do výsadby lesa, který je obhospodařován šetrným způsobem. A na zahradě ekocentra Dúbrava Hodonín vysadili 20 dřevin, které poslouží při výuce dětí.

Výsadba nových stromů do krajiny je důležitou prací jak pro přírodu, tak i pro člověka. Jednak podporuje přirozený ráz krajiny, zabraňuje erozi půdy či zadržuje vlhkost. V neposlední řadě stromy zachycují hluk a škodliviny z ovzduší. Proto je výsadba stromů jednou z hlavních náplní víkendových akcí Hnutí Brontosaurus. Tento projekt byl podpořen Ministerstvem životního prostředí.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je středa
17.04.2024