Na úvodní stránku





Knížka na prázdniny

TAMeK

2015-07-09

Kultura

Přečteno: 3725

Komentářů: 0


Knížka na prázdniny Václava Vokolka přenese děti do léta, jaké si pro ně přejeme.


Příběh jedenáctiletého Vítka začíná s koncem školním roku a čtenáře okamžitě vtáhne do atmosféry sbalených kufrů a vzrušujícího pocitu svobody. „Knížku za dobré i špatné vysvědčení“ spisovatele Václava Vokolka s ilustracemi populární výtvarnice Zdenky Krejčové vydává Garamond.

 

Co může být lepší odměnou za vysvědčení než knížka? Nejlépe nějaká, co se hodí na prázdniny. Plná napínavých příběhů a dobrodružství, ale i legrace. Jedenáctiletý Vítek vyráží se svým tatínkem na prázdniny do Železných hor. Už v den vysvědčení se ukazuje, že to nebudou jen tak ledajaké prázdniny. Začíná nejkrásnější období roku, období nečekaných setkání, překvapení a výletů,

při nichž Vítek nachází nové, sympatické i trochu bláznivé kamarády. Musí ale taky přijít na kloub některým záhadám. Například, existují čerti? Co jsou vlastně zač? A může se s nimi kluk doopravdy potkat? Vyprávění plné sluníčka, vtipu, hravosti, ale i zajímavostí z kraje Železných hor doporučujeme všem dětem, které přemýšlejí, jakou knížku si sbalit do prázdninového batůžku.

Odpovědná redaktorka Marie Voslářová

Ilustrace Zdenka Krejčová

Počet stran 240, MOC 268 Kč

Vydalo nakladatelství Garamond v Praze roku 2015                         

http://www.e-garamond.cz/

 

Český spisovatel, publicista, výtvarník a pedagog Václav Vokolek (*1947 v Děčíně) se narodil jako syn katolického literáta a esejisty Vladimíra Vokolka. Po středoškolských a nedokončených vysokoškolských studiích pracoval jako zámecký správce, pracovník muzea a později restaurátor výtvarných děl zejména v severních Čechách; v roce 1975 si zvolil svobodné povolání. Do roku 1990 publikoval jen v samizdatu, přesto je autorem nebo spoluautorem více než čtyřicítky knih. Například memoárové knihy Krajiny vzpomínek, povídkové sbírky Okolím Bábelu, pro děti Pán z Halabákova.

 

Malířka, ilustrátorka a výtvarnice animovaného filmu Zdenka Krejčová (*1944 v Praze) po absolutoriu v roce 1969 měla díky svým rodičům možnost prožít  s nimi část svého mládí na jihu Číny v Himalájích, kde studovala kreslení u čínské výtvarné pedagožky. Ilustrovala více než šest desítek knih, často známých i v zahraničí. Uznávaná výtvarnice se zabývá malbou, kresbou a grafikou. Její práce jsou silně ovlivněné orientálním uměním.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
29.03.2024