Na úvodní stránku





Děti tleskaly dětem

TAMeK

2016-02-24

Volný čas

Přečteno: 3631

Komentářů: 0


V sobotu 30. ledna 2016 se v pražském Kongresovém centru sešla více než tisícovka dětí na tradičním koncertu Děti dětem, který již podevatenácté pořádal Pionýr a Nadace Dětem 3. tisíciletí. Jako každý rok zaplnily děti jeviště i hlediště a večer plný hudby a tance mohl začít!


Odkud se vzali mladí umělci, kteří na pódiu předvedli svůj talent? Šlo o úspěšné soutěžící z hudebních a tanečních kategorií soutěže Pionýrský Sedmikvítek. A stejně jako tato soutěž, která zahrnuje mnoho oblastí umění a kultury, byl pestrý i program koncertu. Diváci letos nadšeně tleskali například latinskoamerickým tancům v podání Holešovského klubu Gradace, moderní choreografii taneční skupiny Trick, nálada se trochu uklidnila při folklórním pásmu souboru Kamýček, sál rozvlnily i písničky s kytarou Dua K.A.P., a to je jen výběr...
Stejně jako při všech předchozích ročnících patřila část večera vystoupení profesionálního hosta. Tentokrát se této role ujala Jana Rychterová, která se ujala i moderování celého galavečera.
Ke koncertu Děti dětem již od prvního ročníku neoddělitelně patří i předávání Putovních pohárů předsedy vlády České republiky za dlouhodobý přínos pro rozvoj práce s dětmi v oblasti kultury. Pro rok 2016 jej z rukou náměstkyně vedoucího Úřadu vlády ! Miluše Tvrzské převzali: Středisko volného času Domeček Hořovice (Melodie), Pionýrská skupina Koloušci Božejov (rukodělné činnosti), Folklórní soubor Kamýček (folklórní tance), Středisko volného času Radovánek Plzeň (Dětská Porta) a Taneční škola Atlas Přerov (tanec). Kromě pohárů byla předána i pionýrská ocenění dobrovolníkům, tentokrát včetně nejvyššího pionýrského vyznamenání -- Křišťálové vlaštovky.
Záštitu nad devatenáctým ročníkem koncertu Děti dětem přijali: předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka, předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Jan Hamáček a ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová.

Koncert Děti dětem je tradičním vyvrcholením a přehlídkou vybraných vystoupení Pionýrského Sedmikvítku -- otevřené kulturně-umělecké soutěže, které se každoročně účastní několik tisíc dětí. Mezi soutěžními oblastmi (Hudba, Divadlo, Tanec, Dětská Porta, ProRock, Rukodělná činnost a výtvarné práce, Clona -- film, foto, video, Folklórní tanec a Literatura! ) si každý může najít tu svou, ve které se chce poměřit s vrstevníky.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024