Na úvodní stránku





Tisková zpráva - Osmý Týden čtení dětem v rámci projektu Visegrád čte dětem zvýšil povědomí o prospěšnosti předčítání dětem

TAMeK

2018-08-08

Různé

Přečteno: 3111

Komentářů: 0


Setkání s autory, divadelní představení, čtenářské hry a soutěže, tvůrčí dílny, výstavy, mezigenerační aktivity… 8. Týden čtení dětem, který byl letos poprvé součástí mezinárodního projektu Visegrád čte dětem, od 4. do 10. června nabídl více než 200 pozoruhodných akcí ve městech a obcích po celé republice. Přes 12 000 zúčastněných dětí společně s dospělými podpořili myšlenku o důležitosti předčítání dětem a jeho zásadním vlivu na emoční zdraví a rozvoj dítěte.


Projekt Visegrád čte dětem a samotný 8. Týden čtení dětem 28. května symbolicky zahájila slavnostní inaugurace v hotelu Ambassador Zlatá Husa v centru Prahy. Zástupci partnerských organizací zemí Visegradské čtyřky (spolu s Českou republikou také Maďarsko, Polsko a Slovensko) ve svém rodném jazyce pozdravili zaplněný sál a přečetli úryvek z knihy Kluk a pes Ivony Březinové. Emocionálně silným okamžikem byl společný přednes zahajovací básně v podání zástupců mezinárodních delegací, účinkujících a dětí v národních krojích jednotlivých zemí. V atraktivním programu moderovaném Martinem Dejdarem se na jevišti vystřídali Gabriela Koukalová, herci scénického souboru LiStOVáNí, skupina MIRAI a další hosté.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024